Hvordan bidrager din virksomhed til samfundet efter corona?

Corona viste sig at rumme en særlig kraft til at overkomme det umulige, fordi du og dine medarbejdere blev en del af en større samfundsopgave. Men hvad skal være jeres næste større formål, når pandemien er under kontrol? Brug lidt tid på at stille dig selv ét spørgsmål: Hvordan bidrager min virksomhed til samfundet efter corona?

Coronakrisen begynder at miste sit greb. Det er tid til ferie og restituering efter en ekstremt hård tid.

Når dine medarbejdere møder ind efter sommerferien, kan du med en vis sandsynlighed sige: Vi klarede krisen. Det var ikke let. Vi blev udfordret på vores måde at arbejde, lede, sælge, planlægge og samarbejde på. Men vi kom igennem det. Vi tog vores del af ansvaret for at få styr på en global pandemi.  

Forandring kan ske på nye måder

Det er ikke sikkert, at det gav mening hele tiden for dig og din virksomhed, for der blev virkelig opfundet mange skøre regler fra regeringens side, som man hele tiden skulle forholde sig til. Men når det er glemt, så står du måske tilbage med følelsen af, at du og dine medarbejdere kunne mere, end I troede.

I kunne omstille jer til de nye restriktioner uden først at skulle vedtage en ny strategi. I kunne arbejde digitalt og hjemmefra i en helt anden skala, end I troede muligt, uden først at udarbejde en revideret medarbejderhåndbog. I var måske i dialog med jeres kunder på en ny måde uden først at skulle på salgs kursus. I kunne rejse jer efter hårde tider, fordi I stod sammen på en ny måde.

Skal der ro på efter corona?

Det er nærliggende at tænke: Min opgave som leder er at sikre, at der kommer ro på efter corona. Der skal ikke ske noget, der ryster båden i resten af 2021. Vi skal tilbage til normalen og holde fokus på bundlinjen.

Men det vil være en dårlig strategi på ryggen af corona. For grunden til at I kunne det umulige var, at I blev en del af noget større.

Medarbejdere vil stille nye spørgsmål

Når dine medarbejdere er tilbage, vil mange mærke en længsel efter at arbejde for et større formål igen. De vil vende deres blik mod den større dagsorden, som blev lidt glemt under corona: Den bæredygtige omstilling.

De vil begynde at stille nye spørgsmål:
Kan vi tage et medansvar for at fjerne plastik i havene?
Kan vi gå foran i forhold til at få kvinder ind i vores fag?
Kan vi øge biodiversiteten på vores grund?

Disse spørgsmål taler ind i de 17 store samfundsopgaver, som FN har sat ord på skal løses inden 2030 for at sikre kloden.
De 17 verdensmål er hele verdens to-do-liste, men det er også et gigantisk katalog over nye forretningsmuligheder.

Så hvordan skal din virksomhed bidrage til samfundet efter corona?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *